luni, 1 noiembrie 2010

3 pasii pentru o viata sanatoasa!


Neatza ! o dimineata incepe cu putina miscare si cu un suc natural.3 pasii pentru a fii mai sanatos!Se prepara un suc natural din fructe proaspete : - 1 portocala - 1 lamaie - 1 banana .
Se curata de coaja apoi se taie bucatele se pun intr-un bol apoi se amesteca cu mixerul pana devin omogene.
Portocala este unul dintre cele mai bune cadouri ale naturii. Este cel mai raspandit fruct dintre citrice. Este un fruct hranitor si delicios. Exista mai multe tipuri de portocale. Ele cresc intr-un pom mereu verde, cu frunze de un verde inchis si flori parfumate.
Portocala este o sursa bogata in vitamine cum ar fi vitamina A, B, C, in calciu si de aceea este un fruct foarte bun pentru sanatate. Fata de alte fructe, portocala este un fruct superior in ceea ce priveste cantitatea de calciu. De asemenea aceasta contine sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf si clor.
Lamaia contine substante importante pentru organism precum: vitaminele A, B1, B2, B3, PP si mai ales vitamina C, acid citric, malic, glucoza si fructoza, zaharoza, saruri minerale si oligoelemente.
zeama de lamaie este ideala pentru un tratament pentru unghii galbene, ce au pete, care se exfoliaza si se rup usor; un trament facut pe baza de lamai timp de o luna de zile in care o data la doua zile veti tine pentru 10 minute unghiile in zeama de lamaie, o sa curete stratul bolnav al unghiei si le vor intari.
Banana dispune de o formula exceptionala: vitaminele A, B, C, E, calciu, fier, cobalt, magneziu, fosfor, zinc, potasiu, sodiu, crom etc.
Cele doua saruri minerale, potasiul si sodiul, îi confera bananei marea ei putere diuretica.
Banana contine si acid folie (vitamina B9), indispensabil creierului; o carenta de acid folie duce la o scadere a memoriei si la tulburari psihice.
Amidonul continut îi confera bananei proprietati calmante si remineralizante, care o indica în tratarea tenurilor uscate: se zdrobeste complet o banana, se adauga o lingura de miere lichida, se amesteca foarte bine. Se aplica pe fata sub forma de masca. Se lasa 15 minute, apoi se clateste cu apa minerala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu