joi, 28 octombrie 2010

Halloween – Costume, Mister, Petrecere


Dimineata. Aprind televizorul - stirile de la ora 7:00. Prima stire - Halloween. A doua - Halloween. A treia - tot Halloween. La intervale diferite, bineinteles. De obicei, nu-mi sta in fire sa promovez sarbatorile altor culturi, dar ca si Ziua Indragostitilor, Halloweenul a devenit deja un brand.
Dar cu siguranta chinezii se bucura de petrecerea groazei. Fiecare tara a preluat aceasta sarbatoare si a adaptat-o la standardele proprii. La noi, in nici un caz n-o sa vezi copii costumati in monstrii, care merg din usa in usa cu "trics or treats".
Ce povesti stiti voi despre Halloween? Cred ca prima sursa de unde am aflat de aceasta noapte "infricosatoare" sunt filmele americane, poate chiar din seriale precum "Sabrina, mica vrajitoare"
La baza acestei sarbatori sta un mit care spune ca, in ziua de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit se intorc pe pamant in cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda tot timpul anului viitor, aceasta fiind singura speranta de a ramane vii. Oamenii care nu doreau sa fie posedati, se infrigurau, se imbracau in costume caraghioase si faceau galagie pentru a alunga fantomele rele.
De ce Halloween? Simplu. Pentru ca petrecerile cu tematica au cel mai mare succes. Plus ca nimic nu se compara cu impactul si suspansul unei povesti de groaza bine spusa. Fiecare are in dulapior cateva accesorii , pentru domnisoare sunt o gama variata de costume pentru Halloween , cele de vrajitoare, ingeri sau diavolite, acestea fiind starurile petrecerii de Halloween . Desigur nu lipsesc nici costumele sexy care vor atrage cu siguranta privirea si va va oferi un look incitant si provocator fie ca mergeti in club sau la o petrecere privata. Halloween-ul nu-l poti gusta decat daca te deghizezi. Va propun cea mai simpla modalitate de a va transforma in orice personaj va doriti: machiajul. Dincolo de infrumusetarea zilnica, make-up-ul este o adevarata arta si de asta m-a convins prietena mea R. care mi-a starnit imaginatia. De Halloween trebuie sa fiti un personaj negativ, asta insa nu exclude sa fiti frumoase, speciale si feminine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu