vineri, 5 noiembrie 2010

Greseli de make-up si cum sa le eviti!

Alegerea nuantei nepotrivite de fond de ten!
Intodeauna am considerat fondul de ten un cadou adus feminitatii. Alegand o nuanta nepotrivita de fond de ten nu faci decat sa scoti in evidenta imperfectiuni
ale tenului sau, sa creezi iluzia existentei unora. Un fond de ten mai deschis va da senzatia unei depigmentari, in special daca se estompeaza pe alocuri, iar un fond de ten mai inchis va creea cu siguranta un aspect inestetic de masca.

Cum eviti acest lucru?
Fondul de ten trebuie sa iti faca tenul sa arate ca in cea mai buna zi a lui. Pentru a alege corect nuanta de fond de ten, este indicat sa il testezi pe tenul nemachiat, de preferinta in lumina naturala, nu de neon. Baza de machiaj este extrem de importanta pentru aplicarea fondului de ten. Pregateste tenul pentru contactul cu produsul, hidratandu-l. Fondul de ten va adera mult mai bine, va fi mai rezistent si se va omogeniza mai usor.


Nu folosi ruj daca ai buzele uscate!
Ai obiceiul sa aplici ruj cand iti simti buzele uscate? Gresit! Formula lipstick-ului tinde sa usuce buzele.
Cum eviti aceasta greseala?
Este indicat ca in zilele in care buzele sunt excesiv de uscate din cauza frigului, sa aplici obligatoriu un balsam de buze si apoi un strat de gloss, pe care sa il reinnoiesti de cate ori este nevoie.


Linia de tus tremurata!
Daca nu ai indemanarea necesara pentru a trasa o linie de tus perfecta, foloseste un tus-creion. Alte solutii ar fi sa optezi pentru trasarea unor puncte simetrice pe care sa le unesti ulterior sau sa sprijini mana de o masuta atunci cand te machiezi. Pentru a trasa coditele, nu uita ca acestea vor fi intotdeauna in continuarea liniei pleoapei inferioare. Nu exagera lungimea acestora, in special pentru un look de zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu